Abrikozentaart

Abrikozentaart

Smulweb imageSmulweb

Deze Abrikozentaart doet het goed op elk feestje! Maak het deeg en beleg met smaakvolle abrikozen en besprenkel met suiker en bak in de oven voor de perfecte zoete taart.

60 min bereiden

tussendoortje

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Abrikozen

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Abrikozentaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 175 graden (hete lucht) of gas stand 3. Vet de taartvorm in met boter en bestrooi met bloem.
  2. Kneed voor het deeg 160 gram bloem, een snufje zout, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei en 75 gram boter met de kneedhaken van de handmixer en vervolgens met de handen tot een glad deeg.
  3. Maak van het deeg een bal en wikkel in de vershoudfolie en leg 45 minuten re rusten in de koelkast.
  4. Was de abrikozen, dep ze droog en halveer ze, verwijder de pitten.
  5. Klop voor de vulling 2 eieren, 1 zakje vanillesuiker en 25 gram suiker met de mixer romig, roer als laatste de gemalen amandelen hierdoor.
  6. Rol het deeg uit(rond) , tot 30-32 cm doorsnede. Leg het deeg in de vorm en druk de randen aan. Prik de bodem met een vork meerdere malen in.
  7. Verdeel het amandelmengsel over de bodem. Druk de abrikozen met de bolle kant naar boven voorzichtig in het amandelmengsel. Roer de jam glad en verdeel over de abrikozen. Bak de taart in 45 minuten onder in de oven bruin.
  8. Laat de taart afkoelen in de vorm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Abrikozen