- 30 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zeer simpele cocktail van rivierkreeftjes op tafel.
- Breng een flinke pan met ca. 3 liter water aan de kook.
- Pak de kreeftjes één voor één, beginnend met de grootste en eindigend met de kleinste, achter de scharen beet en laat ze in het kokende water vallen. Doe liever niet meer dan acht stuks in de pan. Haal ze eruit als ze niet meer verder verkleuren (meestal zo′n 5 minuten, afhankelijk van de grootte). Herhaal dit proces met de resterende kreeftjes.
- Vis ze uit de pan met een grote lepel en houd ze even onder de koude kraan. Haal het koppetje met scharen eraf en verwijder de orgaantjes. Knijp het achterlijf samen en pel dan het achterlijfpantster (met al die pootjes) van het kreeftenvlees af. Trek voorzichtig het zwarte draadje eruit.
- Laat de gekookte kreeftjes afkoelen.
- Maak een sausje van mayonaise, tomatenketchup, citroensap, sambal en whisky/whiskey of cognac, met zout en peper naar smaak.
- Schep de gekookte kreeftjes en de saus door elkaar.
- Verdeel dit over vier kommetjes en doe een toefje peterselie erop.