Noga

Noga

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke zelfgemaakte noga gemaakt van krokante amandelen of pinda's met warme caramel en boter. Schenk het mengsel op een ingevet bakblik en plet dun zodra het stevig wordt. Snijd het snel in gelijke stukjes tot het stijf is. Perfect voor bij de koffie of als dessert.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Noga op tafel.

  1. Kook de amandelen even op en pel ze warm, pel de pinda's.
  2. Hak de amandelen of pinda's fijn.
  3. Besmeer een bakblik dik met boter. Brand de suiker met de boter tot caramel, die lichtbruin, maar niet bitter mag zijn.
  4. Voeg de gepelde noten direct toe en roer alles op het vuur even door.
  5. Giet de noga op het blik, laat het uitlopen en plet de noga als het begint stevig te worden met een citroen zo dun mogelijk uit.
  6. Snijd het vervolgens snel in gelijke stukjes en leg het plat neer, tot het stijf geworden is.
eet smakelijk