Noorse kaneelbroodjes

Noorse kaneelbroodjes

Smulweb imageSmulweb

Noorse kaneelbroodjes bekend om hun zoete kaneelvulling. Het deeg wordt verrijkt met melk, boter en eieren voor een zachte, luchtige textuur die perfect past bij de heerlijke kaneelvulling. Bak ze goudbruin af en serveer warm uit de oven!

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Noorse kaneelbroodjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Meng de bloem, 100 gr suiker, zout en gist. Smelt de boter en roer deze door de melk en de 2 eieren. Roer dit door het bloemmengsel. Kneed het deeg met de hand of met de kneedhaak in een keukenmachine tot het glad en veerkrachtig is.
  3. Vorm een bal van het deeg, leg deze in een met olie ingevette kom en dek af met plasticfolie. Laat 25 minuten rijzen.
  4. Bekleed de bodem van het bakblik met 1/3 van het deeg. Rol de rest van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van circa 25 x 50 cm.
  5. Meng de 150 gr zachte boter met de suiker en kaneel en bestrijk de deeglap op het werkblad hiermee. Rol de lap op vanaf de lange kant en snijd deze rol in ca. 20 plakken van 2 cm.
  6. Leg de plakken plat op de deegbodem in het bakblik. Als er tijdens het snijden vulling is uitgelopen, kan dit nog over de broodjes gesmeerd worden.
  7. Zet het bakblik 20 tot 25 minuten in de hete oven.
  8. Til het geheel met bakpapier uit het bakblik en laat het iets afkoelen op de rooster. Haal het brood pas uit het bakblik als de onderkant ook goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Gebak Cinnamon rolls