- 3 el Honing
- 3 el Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Cruesli op maat op tafel.
- Meng de suiker, honing en water in een pannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur zodra de suiker is opgelost en het mengsel kookt. Voeg naar wens vanillesuiker, kaneel, speculaaskruiden, citroen- of sinaasappelrasp en olie toe.
- Doe de havermout in een ruime kom. Voeg naar wens noten of zaden toe.
- Roer de hete siroop door de havermout tot het een losse, maar enigszins plakkerige massa wordt.
- Giet de massa in een dunne laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 15 minuten op 160°C (oven voorverwarmen). Roer de cruesli goed om en bak nog 10 minuten. Laat in de oven afkoelen.
- Voeg naar wens rozijnen, gedroogd fruit, stukjes chocolade, etc. toe aan de cruesli.