Raapstelen maaltijdsalade

Raapstelen maaltijdsalade

Smulweb imageSmulweb

Deze raapstelen maaltijdsalade bestaat uit raapstelen, rode biet en appel. Het ijsbergslakommetje geeft een leuke touch en is bovendien ook functioneel. Het gehakt wordt op smaak gebracht met knoflook, cayennepeper en kerrie en wordt geserveerd in de ijsbergslakom bij de raapstelen maaltijdsalade. Dressing van olijfolie en citroen.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Raapstelen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Raapstelen maaltijdsalade op tafel.

  1. Spoel de raapstelen schoon en laat ze uitlekken.
  2. Haal voorzichtig 2 lagen stevige vellen van de krop ijsbergsla uit en plaats ze als kommetje op het bord waarop u wilt bedienen.
  3. Snijd de rode biet en de 2 appels in mooie dunne plakken. Voeg ze toe aan de raapstelen. Snij een ui in fijne ringen en voeg die eveneens aan de salade toe. Meng de rauwkost door elkaar en plaats het aan de zijkant van het ijsbergslakommetje.
  4. Bak het magere rundergehakt in een koekenpan met een paar druppels olijfolie. Snij 1 ui fijn en voeg die toe aan het gehakt. Snijd de knoflook in dikke plakken en voeg ze wat later toe aan het gehakt, zodat ze niet aanbranden. Voeg zout & peper, cayennepeper en kerrie toe en blijf roeren totdat het gehakt droog en glazig gebakken is.
  5. Doe het gehakt in de ijsbergslakom en dresseer de salade met olijfolie en citroen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Salade Maaltijdsalade