- 4 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofschotel marrakech op tafel.
- Verwijder het zaad uit de paprika en pepers en snijd ze in stukjes. Halveer de uien en snijd ze in schijfjes. Snijd prei in halve ringetjes en was deze grondig. Snipper de knoflook. Was de tomaten, verwijder zaad en snijd in kleine stukjes. Snijd courgette in blokjes.
- Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, week ze dan de avond van tevoren en kook ze 10 minuten op hoog vuur en 20 minuten op laag vuur. Gebruik anders een blik, doe in een zeef en laat uitlekken.
- Bak het gehakt in een antiaanbakpan of wok rul en haal even uit de pan.
- Verhit olie en voeg steeds een handje groente toe. Laat glazig bakken en strooi 2 volle lepels Ras el Hanout over. Goed roeren en vuur uitzetten. Roer gehakt en kikkererwten erdoor. Breng op smaak met peper en zout uit molen.
- Doe mengsel in ovenschaal of pan, dek af en laat gerecht 40 minuten stoven in oven op 200 graden/gewone oven of 180 graden/hetelucht. Dit zorgt dat de smaken goed in elkaar overvloeien.