- 400 g Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Appelkruimeltaart met havermout van de bakplaat op tafel.
- Schil de appels en snijd ze in stukjes.
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een bakplaat in.
- Doe de appels, geschild en in stukjes, in een schaal. Meng ze met vanillesuiker, citroensap en kaneel (alles naar smaak).
- Meng in een andere schaal de havermout, het zelfrijzend bakmeel en de suiker. Roer hier kardemom en nootmuskaat naar smaak doorheen. Smelt de margarine. Roer dit door het havermoutmengsel heen totdat een kruimelige massa ontstaat.
- Doe de helft van het havermoutmengsel op de ingevette bakplaat en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Leg de appels eroverheen en spuit een beetje honing over de appels. Verkruimel met je handen de andere helft van het havermoutmengsel over de appels.
- Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 160 graden gedurende circa een uur, totdat het goudbruin en gaar is.