Fruitamisu rood fruit

Fruitamisu rood fruit

Smulweb imageSmulweb

Fruitamisu rood fruit: Lange vingers, slagroom, suiker en rood fruit uit de diepvries. Dat is alles wat nodig is om deze luchtige dessertklassieker op tafel te toveren. Een zomers alternatief voor het traditionele Italiaanse recept!

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Fruitamisu rood fruit op tafel.

  1. Haal de vruchtjes uit de diepvries. Deze mogen bevroren in het gerecht gaan.
  2. Zet 2 schalen en lepels klaar.
  3. Zet de handmixer klaar. Klop of mix de verse slagroom met 1,5 el suiker tot een dik en luchtig beslagje (stoppen voor schifting!).
  4. Meng de kwark bij de slagroom met een lepel (niet mixen) en voeg nog 1 el suiker bij het mengsel. Proef tussendoor of het mengsel zoet genoeg is naar smaak. In principe hoeft het mengsel niet zo zoet te zijn want de siroop maakt hem ook redelijk zoet.
  5. Leg op de bodem van de schaal waarmee je gaat opmaken zo'n 10 lange vingers tot heel bodem bedekt is.
  6. Giet een beetje siroop over iedere lange vinger zodat de koekjes de siroop kunnen opnemen. Ze hoeven niet in de siroop te zwemmen.
  7. Op de eerste laag lange vingers gaat een laag mengsel kwark-slagroom. Gebruik de helft van je mengsel.
  8. Op het mengsel gaat nog een laag lange vingers (zonder siroop).
  9. Op de tweede laag lange vingers gaan alle vruchtjes.
  10. Op de vruchtjes gaat nog een laag mengsel kwark-slagroom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Rood fruit