Snelle frambozentaart

Snelle frambozentaart

Smulweb imageSmulweb

Maak in een handomdraai deze snelle frambozentaart. Een heerlijke knapperige bodem van bladerdeeg, gemengd met lemoncurd en mascarpone, getopt met zachte frambozen en geglazuurd met een zoete frambozensaus. Perfect voor bij de koffie of het dessert.

25 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Snelle frambozentaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol op een dun met bloem bestoven werkblad uit tot ongeveer 20 bij 25 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en klap de randen anderhalve cm. terug, zodat je een soort rand krijgt. Prik de bodem veelvuldig in zodat het deeg mooi rijst. Bestrijk het met losgeklopt ei en bestrooi met de kristalsuiker. Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot die goudgeel en gaar is. Laat afkoelen.
  2. Verwarm de frambozenjam met 2 eetlepels citroensap. Zeef het mengsel en voeg als het te dik is nog een of twee eetlepels warm water toe.
  3. Roer de mascarpone glad met de lemoncurd, de rest van het citroensap en de citroenrasp. Breng als nodig op smaak met wat poedersuiker.
  4. Strijk het roommengsel over de taartbodem en verdeel de frambozen erover. Giet de gezeefde jam er gelijkmatig over uit, laat even opstijven en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts