Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Noodle soep op tafel.
- Snij de 2 lente-uitjes in stukken van 10 cm en dan in de lengte in reepjes.
- Doe het gehakt met de fijngehakte ui, de geperste knoflook, de fijngehakte chilipeper, zout en peper naar smaak in een kom en kneed goed door elkaar. Maak er gehaktballetjes ter grootte van een walnoot van.
- Verhit olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin (circa 7 minuten). Zet opzij.
- Doe de bouillon in de grote soeppan met de oestersaus en breng aan de kook. Voeg de shiitake toe en kook tot ze zacht zijn (circa 7 minuten).
- Voeg de Chinese kool, plakjes knoflook, schijfjes lente-ui, noodles en gehaktballetjes toe. Kook de soep op lage hitte tot alle groenten zacht zijn (circa 30 minuten).
- Garneer met de reepjes lente-ui erbovenop.