Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gehakt kebabs in spek op tafel.
- Fruit ui in olijfolie tot het zacht is.
- Doe het vuur hoog en bak de komijnzaden voor ongeveer een minuut.
- Voeg de koriander toe en draai het vuur laag.
- Bak verder tot het goudbruin en geurig is.
- Laat het uienmengsel afkoelen en meng dit daarna met zout en peper door het gehakt.
- Rol van het gehaktmengsel balletjes, die zo'n 3 op 1 saté stokje passen.
- Plaats de balletjes in de koelkast voor minstens een halfuur om op te stijven. Doordat er geen bindmiddel in zit, zijn ze bros en breken ze makkelijk. Doe ze bijvoorbeeld een halfuur in de diepvries tot ze iets ingevroren zijn, dit maakt de balletjes nog beter hanteerbaar.
- Draai spek om elk balletje en steek ze op de stokjes.
- Bak de kebabs in olijfolie tot ze gaar zijn, of rooster ze in de oven tot ze gaar en krokant zijn.