Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle

Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle

Smulweb imageSmulweb

Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle. Courgette kort bakken en apart leggen. Zalm lichtbruin bakken en bewaren. Sjalotjes fruiten en ingekookte wijn- en bouillon toevoegen. Tagliatelle beetgaar koken, aanmaken met olijfolie en vervolgens dille en zalm toevoegen. Daarna samen met courgette en saus serveren en bestrooien met Parmezaanse kaas.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zalm in wijnroomsaus met courgette en tagliatelle op tafel.

  1. Was de courgette en snijd in plakjes, bestrooi met peper en zout. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak de courgetteplakjes kort om en om. Leg ze op een bord.
  2. Snijd de zalm in grove blokken van ca. 3x3 cm, bestrooi met peper en zout. Laat een scheut olie in dezelfde koekenpan heet worden en bak de zalmstukken kort rondom lichtbruin. Haal ze uit de pan en bewaar ze op een bord.
  3. Fruit de sjalotjes op laag vuur in dezelfde pan voor 1 minuut tot ze glazig zijn. Giet de wijn en bouillon erbij en laat op hoog vuur tot de helft inkoken.
  4. Kook ondertussen in een andere pan de tagliatelle beetgaar, giet af in een vergiet en maak aan met olijfolie.
  5. Voeg de room en crème fraîche toe aan de pan met de sjalotjes en laat op hoog vuur de saus dikker worden (inkoken). Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalm en courgettes in de saus.
  6. Meng de tagliatelle met de (gehakte) dille samen met het geheel. Schep in diepe borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Tagliatelle met zalm