Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Vette bek spaghetti op tafel.
- Zet een grote koekenpan op het vuur en giet er een gulle laag olijfolie in, de bodem moet helemaal bedekt zijn.
- Als de olie goed warm is, knijp je er drie of vier tenen knoflook boven uit. Doe er een paar theelepels sambal bij en/of een aantal chilipepertjes. Roer de sambal en de knoflookstukjes goed door de olijfolie. Als de knoflook lichtbruin is, giet je het geheel door een metalen zeef, om de knoflook- en sambalresten te verwijderen.
- De gezeefde olijfolie gaat terug in de pan en op het vuur. Doe de spekreepjes in de hete olie en laat die even bakken.
- Voeg het blik tomatenblokjes toe. Terwijl dit pruttelt, kook je de spaghetti beetgaar.
- De rode saus is klaar als het vocht van de tomatenblokjes is verdampt en de saus er lekker glimmend en vet uitziet.
- Doe de gekookte spaghetti op een bord en schep er een paar flinke lepels rode saus met spekjes overheen.