Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven op tafel.
- Leg elke kipfilet met de bolle kant naar beneden op je werkblad.
- Snijd elke kipfilet vanuit het midden naar links en rechts open en vouw het steeds verder open, zodat je een groter en dunner stuk kipfilet krijgt. Hierdoor zien ze er goed uit en zijn ze sneller gaar bij het bakken.
- Kruid de kipfilets aan beide zijden met zout en peper.
- Haal de kipfilets door bloem en klop het teveel eraf.
- Meng broodkruimels en geraspte Parmezaanse kaas.
- Haal de kipfilets eerst door het ei en daarna door het broodkruimmengsel.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie en besprenkel de kipfilets met wat olijfolie.
- Leg de kipfilets in de ovenschaal en bak ze in de oven gedurende 20-30 minuten op 220°C, tot ze gaar en goudbruin zijn. Draai de filets om bij de helft van de baktijd.