Provençaalse worteltjes

Provençaalse worteltjes

Smulweb imageSmulweb

Met deze heerlijk kruidige Provençaalse worteltjes stem je al je tafelgasten gelukkig. Binnen een handomdraai staat dit makkelijke recept op tafel en het is toch net even iets anders dan worteltjes met doperwtjes.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 tl Honing

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Provençaalse worteltjes op tafel.

  1. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ongeveer 2 cm. Snipper het sjalotje en de knoflook. Verhit ondertussen de olie in een pan.
  2. Bak het sjalotje en de knoflook al omscheppend glazig en voeg dan de worteltjes toe.
  3. Verkruimel de bouillontablet en voeg deze samen met de kruiden en honing toe aan de pan. Voeg ook 6 eetlepels water toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Zet dan het vuur heel laag en laat de worteltjes onder voortdurend omscheppen beetgaar worden. Breng op smaak en serveer de Provençaalse worteltjes lauwwarm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden