- 240 g gemberbol
- 4 tl De Echte Zaanse Mosterd Grof Gemalen
Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Mosterdsoep met gember en lente-ui op tafel.
- Maak het sjalotje en de lente-uitjes schoon. Snipper het sjalotje en snij de lente-uitjes in ringetjes.
- Verhit boter in een pan en fruit het sjalotje ca. 1 minuut zachtjes. Roer de bloem door de boter. Voeg scheutje voor scheutje 250 ml water toe. Blijf roeren tot er een gladde, lichtgebonden saus ontstaat. Roer 400 ml water erdoor tot er een lichtgebonden soep ontstaat. Verkruimel de bouillontabletten erboven. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig.
- Snijd intussen de gemberbolletjes in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Roer in een kom de mosterd los met 3 eetlepels hete soep. Roer het mosterdmengsel, de room, gembersiroop, gemberreepjes en ringetjes lente-ui door de soep. Breng op smaak met peper. Laat de soep niet meer koken.