Heerlijke doperwten met peultjes

Heerlijke doperwten met peultjes

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke doperwten en peultjes vormen de perfecte bijgerecht. Bak ui, sjalot en knoflook in de olie en voeg doperwten toe. Vervolgens wordt er bouillon en water toegevoegd en wordt dit gedurende 8-10 minuten zachtjes gekookt. Peultjes worden toegevoegd en op hoge vuur gebakken tot het vocht grotendeels is verdwenen. Aan het eind wordt een lepel boter toegevoegd. Perfect voor bij elk gerecht.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Peultjes

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke doperwten met peultjes op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en de sjalot. Maak de peultjes schoon. Snij grote peultjes eventueel verticaal doormidden.
  2. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de doperwten toe (diepvries doperwten diepgevroren) en bak ze even mee (1 minuut).
  3. Voeg de verkruimelde bouillontablet en 6 eetlepels heet water toe. Roer goed. Deksel op de wok en laat plm. 8 - 10 minuten zachtjes sudderen.
  4. Voeg de peultjes toe en laat met de deksel op de pan nogmaals plm. 6 minuten sudderen.
  5. Haal de deksel van de pan. Zet het vuur hoog en schep de groenten voortdurend om tot het vocht grotendeels is verdwenen.
  6. Roer op het laatst een eetlepel roomboter door de groenten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente