- 150 g Peultjes
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke doperwten met peultjes op tafel.
- Pel en snipper de ui en de sjalot. Maak de peultjes schoon. Snij grote peultjes eventueel verticaal doormidden.
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de doperwten toe (diepvries doperwten diepgevroren) en bak ze even mee (1 minuut).
- Voeg de verkruimelde bouillontablet en 6 eetlepels heet water toe. Roer goed. Deksel op de wok en laat plm. 8 - 10 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de peultjes toe en laat met de deksel op de pan nogmaals plm. 6 minuten sudderen.
- Haal de deksel van de pan. Zet het vuur hoog en schep de groenten voortdurend om tot het vocht grotendeels is verdwenen.
- Roer op het laatst een eetlepel roomboter door de groenten.