Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Kourabiedes griekse amandel koekjes op tafel.
- Rooster en maal de amandelen in kleine stukjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet hem bij het bakken zelf op 165 graden.
- Smelt zachtjes de boter en voeg de vanille en normale suiker toe totdat de suiker is opgelost (let op niet koken!).
- Voeg daarna de amandelen toe.
- Meng in een aparte schaal de bloem en het zelfrijzend bakmeel.
- Voeg langzaam de bloem/bakmeel mix bij de boter tot het stevig wordt en je het gemakkelijk kunt kneden zonder dat het aan je handen blijft plakken. Niet te hard!
- Neem stukjes van de mix en maak er kleine balletjes van van ongeveer de doorsnede van een euro muntstuk.
- Leg de balletjes op een bakplaat en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
- Laat ze daarna afkoelen en rol ze door de poedersuiker.
- Eet smakelijk.