Kourabiedes griekse amandel koekjes

Kourabiedes griekse amandel koekjes

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf een heerlijk zoete Griekse lekkernij: Kourabiedes! Gerookte en gemalen amandelen verwerkt in een mix van bloem, suiker en boter. Door de poedersuiker zien ze er feestelijk uit. Eet smakelijk!

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Kourabiedes griekse amandel koekjes op tafel.

  1. Rooster en maal de amandelen in kleine stukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet hem bij het bakken zelf op 165 graden.
  3. Smelt zachtjes de boter en voeg de vanille en normale suiker toe totdat de suiker is opgelost (let op niet koken!).
  4. Voeg daarna de amandelen toe.
  5. Meng in een aparte schaal de bloem en het zelfrijzend bakmeel.
  6. Voeg langzaam de bloem/bakmeel mix bij de boter tot het stevig wordt en je het gemakkelijk kunt kneden zonder dat het aan je handen blijft plakken. Niet te hard!
  7. Neem stukjes van de mix en maak er kleine balletjes van van ongeveer de doorsnede van een euro muntstuk.
  8. Leg de balletjes op een bakplaat en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
  9. Laat ze daarna afkoelen en rol ze door de poedersuiker.
  10. Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes