- 1300 g kalkoendij
- 200 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Kalkoendij rollade met spek komkommer en zongedroogde tomat op tafel.
- Leg de uitgebeende kalkoendij met vel kant op werktafel en kruid met zout en peper.
- Bestrijk het vlees met mosterd en verdeel de spekblokjes, helft van de ui en komkommerblokjes erover. Zorg dat je ongeveer 2 cm ruimte aan de zijkanten laat om te voorkomen dat de vulling eruit komt bij het oprollen.
- Rol de rollade op en bind vast met binddraad of steek vast met saté stokjes.
- Bak de rollade in een braadpan met olie tot alle kanten goudbruin zijn. Kruid na met zout en peper.
- Haal de rollade uit de pan en smoor de ui voor 5 minuten.
- Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Doe de rollade terug in de pan.
- Zet het deksel op de pan en plaats in een oven van 150 *C.
- Bak de rollade gedurende 60 minuten.
- Haal het deksel van de pan en bak de rollade nog 30 minuten bij 220 *C tot deze gaar en krokant is.
- Haal de rollade uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
- Doe de saus in een sauspan en voeg de zure room en tomatenpuree toe. Meng goed.
- Snijd de rollade in plakken en serveer met een deel van de saus. Serveer de rest van de saus in een sauskom naast de rollade.