- 250 g Spinazie uit de diepvries
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasta met kip en spinazieroomsaus op tafel.
- Snij de kipfilet in kleine blokjes. Snipper de ui. Ontdooi de spinazie.
- Zet een pan water met een beetje zout op het vuur voor de pasta. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de ui, knoflook uit de pers en de ansjovisfilets tot de ansjovisfilets zijn gesmolten. Voeg de kipstukjes toe en bak onder voortdurend roeren tot ze goudbruin kleuren.
- Voeg de spinazie toe en laat goed doorwarmen op middelmatig vuur. Voeg de room toe, breng aan de kook, draai het vuur lager en laat zachtjes pruttelen.
- Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking 'al dente'.
- Rasp boven de saus zoveel Parmezaan en Pecorino tot de saus dikker wordt en deze subtiel naar de smaken van de kazen smaakt (proeven dus!). Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af, doe terug in de pan en roer er de saus door.