Ajvar zelf maken

Ajvar zelf maken

Smulweb imageSmulweb

Maak heerlijke ajvar voor bij de borrel, brood of als dip voor groenten. Het zelf roosteren van de paprika's en aubergine geeft extra veel smaak. Vervolgens meng je de pulp met ui, knoflook, olijfolie en kruiden voor een onweerstaanbare lekkernij.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Ajvar zelf maken op tafel.

  1. Rooster de paprika's en aubergines in een oven van 250 °C totdat de huid blaren en zwart wordt. (Of koop ze uit een potje)
  2. Leg de geroosterde groenten in een plastic zak en laat ze stomen voor 10 minuten.
  3. Verwijder de schil van de paprika's en aubergines.
  4. Pureer de paprika's en auberginepulp in een keukenmachine om een enigszins stevige massa te vormen.
  5. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de ui tot zeer zacht.
  6. Voeg de knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
  7. Haal de pan van het vuur en roer de paprika-auberginepulp erdoor.
  8. Roer met een garde in een dunne straal de resterende olijfolie door het mengsel totdat alle olie is opgenomen (als je geroosterde paprika en aubergine uit potjes gebruikt, gebruik de olie uit het potje om het mengsel glad te maken).
  9. Voeg citroensap of azijn, zout en peper toe.
  10. Doe de dressing in flessen en seal deze goed af.
  11. Vlak voor gebruik roer je de peterselie erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen