- 3 kardemom pitten
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Aloo keema matar kerrie op tafel.
- Verhit olie in een pan en bak kardemom en pijpkaneel voor 30 sec. in olie.
- Voeg komijnzaden en kruidnagels eraan toe en bak voor een paar sec.
- Doe uien erbij en fruit tot glazig.
- Voeg zout, de gember-knoflookpasta en kurkuma eraan toe en bak verder gedurende een minuut.
- Doe gehakt erbij en bak gehakt tot rul.
- Voeg tomaten, aardappelblokjes, chilipoeder en yoghurt toe aan het gehaktmengsel.
- Doe een deksel op de pan en kook zachtjes gedurende 15 minuten.
- Voeg groene of rode peper, de groene erwten en garam masala toe en meng goed.
- Kook kema verder voor 5 minuten met deksel op de pan.
- Voeg tenslotte de knoflook- en zwarte pepermengsel eraan toe en meng goed door.
- Kook zachtjes verder gedurende 2 minuten met deksel op de pan.
- Meng fijngehakte korianderbladeren door de keema en garneer met takje koriander.