Aloo keema matar kerrie

Aloo keema matar kerrie

Smulweb imageSmulweb

Deze Aloo keema matar kerrie op basis van gehakt, aardappelblokjes, groene erwten en een combinatie van Indiase kruiden is zo lekker, dat je het beslist wilt proberen. Serveer met witte rijst en/of naanbrood en je hebt een heerlijk gerecht op tafel.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 kardemom pitten

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Aloo keema matar kerrie op tafel.

  1. Verhit olie in een pan en bak kardemom en pijpkaneel voor 30 sec. in olie.
  2. Voeg komijnzaden en kruidnagels eraan toe en bak voor een paar sec.
  3. Doe uien erbij en fruit tot glazig.
  4. Voeg zout, de gember-knoflookpasta en kurkuma eraan toe en bak verder gedurende een minuut.
  5. Doe gehakt erbij en bak gehakt tot rul.
  6. Voeg tomaten, aardappelblokjes, chilipoeder en yoghurt toe aan het gehaktmengsel.
  7. Doe een deksel op de pan en kook zachtjes gedurende 15 minuten.
  8. Voeg groene of rode peper, de groene erwten en garam masala toe en meng goed.
  9. Kook kema verder voor 5 minuten met deksel op de pan.
  10. Voeg tenslotte de knoflook- en zwarte pepermengsel eraan toe en meng goed door.
  11. Kook zachtjes verder gedurende 2 minuten met deksel op de pan.
  12. Meng fijngehakte korianderbladeren door de keema en garneer met takje koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Fruit Pasta Vlees Desserts