Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Bietjes-tonijn-aardappelsalade op tafel.
- Schil de gekookte bieten en snijd ze in blokjes. Schil en kook de aardappelen. Laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes. Kook het ei. Schil de mandarijntjes en de appel en snijd deze in blokjes.
- Maak in een grote kom een dressing van mayonaise, yoghurt, azijn, honing, mosterd en peper. Gebruik evenveel mayonaise als yoghurt. De dressing mag best wel veel zijn omdat er veel ingrediënten in de salade gaan.
- Voeg vervolgens de bieten, stukjes tonijn, aardappelblokjes, stukjes ei, zilveruitjes, plakjes augurk, appelblokjes, mandarijnenpartjes (met een overdwarse inkeping), ananasstukjes, gehakte bieslook en hele blaadjes munt toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar.
- Neem een grote ovale schaal en verdeel de salade erover. Leg langs de rand de ananas, plakjes augurk, zilveruitjes en plakjes ei. Strooi tenslotte bieslook en munt over de salade.