Courgettesoep met lente-ui

Courgettesoep met lente-ui

Smulweb imageSmulweb

Deze courgettesoep met lente-ui is super makkelijk om te maken en toch smaakvol! Bak de courgette lekker bruin, met de ui en knoflook erdoorheen en voeg vervolgens wat kruiden en specerijen toe om de smaak te versterken.

25 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Courgettesoep met lente-ui op tafel.

  1. Snij de lente-ui in ringen.
  2. Snijd een halve courgette in plakjes van ongeveer 1 cm en snijd deze eventueel in vieren. Bak de plakjes courgette in een koekenpan in de olijfolie. Haal de courgette uit de pan en houd deze apart.
  3. Snipper de ui en de knoflook. Fruit dit in de koekenpan in de olijfolie aan.
  4. Snijd de rest van de courgette in blokjes. Doe de courgette in de pan bij de ui en bak dit.
  5. Breng op smaak met zout, peper, gemalen chilipepertje, basilicum in reepjes en verse tijmblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep