Ossobuco milanese (met gremolata)

Ossobuco milanese (met gremolata)

Smulweb imageSmulweb

Als je Ossobuco Milanese met Gremolata maakt, neem dan de tijd. Kalfsschenkels, gekruid met peper en zout, kort braden. Daarna de groentemix met kruiden toevoegen, kalfsfond erbij, stoven en binden. Garneer met Gremolata van knoflook, citroen, peterselie en ansjovis. Buon appetito!

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ossobuco milanese (met gremolata) op tafel.

  1. Kerf de buitenste rand van de kalfsschenkels even in met een scherp mesje om kromtrekken bij het braden te voorkomen. Bestrooi ze met peper en zout en haal ze door de bloem.
  2. Pel de uien en snipper deze. Schrap de wortel en snijd deze in kleine stukjes. Hak de gepelde teentjes knoflook, de selderij en de tijm fijn. Kruis de tomaten in aan de onderkant en leg ze enkele tellen in heet water. Ontvel ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Verhit de boter met de olijfolie en braad het vlees kort aan totdat het goudbruin is. Voeg de uien, wortel, knoflook, selderij, tijm en citroenschil toe en braad dit even mee.
  4. Giet de wijn en de kalfsfond erover. Voeg wat laurier toe en laat alles met de deksel op de pan 1½ uur zachtjes stoven. Het vlees mag niet van het bot vallen! Voeg zo nodig nog enkele eetlepels kalfsfond of kalfsbouillon toe als de saus te dik dreigt te worden. Bind de saus eventueel met 15 gram boter gemengd met ½ eetlepel bloem.
  5. Pureer eventueel het stoofvocht met de staafmixer. Hak de takjes rozemarijn of marjolein en strooi deze over het gerecht.
  6. Voeg op het laatst, direct voor serveren, gremolata toe. Meng knoflook, geraspte citroen, peterselie en ansjovisfilets.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees