Chocoladebakjes

Chocoladebakjes

Smulweb imageSmulweb

Maak je dessert compleet met zelfgemaakte chocoladebakjes. Vul ze met je favoriete fruit, mousse of ijs en steel de show. Een eenvoudig, maar indrukwekkend recept, waarmee je eindeloos kunt variëren.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Chocoladebakjes op tafel.

  1. Blaas een paar ballonnen op. Maak ze niet te groot. Verwarm de chocolade au bain Marie en houd een paar stukjes chocola apart. Haal de chocolade van het vuur wanneer bijna alles gesmolten is en roer de overgebleven stukjes erin om de chocolade te tempereren. Zorg dat alles goed glad is.
  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat of groot bord. Je kunt eerst wat chocolade erop doen om ronde platte onderkantjes te maken.
  3. Doop de ballonnen tot ongeveer een derde of voor de helft in de chocolade en zet ze op het onderkantje. Als alle ballonnen klaar zijn, zet je ze in de koelkast, voor ongeveer een half uur.
  4. Haal de ballonnen uit de koelkast en laat de ballon zachtjes leeg lopen. Houd daarbij het knoopje tussen duim en wijsvinger en maak daartussen een klein knipje met een schaar. Trek langzaam de ballon uit het chocoladebakje zonder het bakje stuk te maken. Klaar zijn je chocoladebakjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts Zuivel Tiramisu