Aspergesalade met geitenkaas gedroogde tomaten en walnoten

Aspergesalade met geitenkaas gedroogde tomaten en walnoten

Smulweb imageSmulweb

Geitenkaas met olijfolie, balsamico-azijn, honing, lente-ui en groene kruiden is de perfecte basis voor deze heerlijke aspergesalade. Gecombineerd met geroosterde walnoten, rucola en gedroogde tomaten zorgt het voor een fantastische smaakbeleving.

15 min bereiden

voorgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum vers
  • 1 el Jumbo Tijm
  • 75 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aspergesalade met geitenkaas gedroogde tomaten en walnoten op tafel.

  1. Leg de geitenkaas een paar uur van tevoren in een sausje van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte balsamico-azijn, 2 theelepels honing, het gesnipperde lente-uitje en 2 eetlepels gehakte groene kruiden.
  2. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  3. Snij het onderste houtige deel van de asperges en snij de asperges in schuine stukken. Snij dikke asperges in de lengte doormidden.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten in de wok. Bak hierin de asperges snel rondom beetgaar.
  5. Blus af met 1 eetlepel balsamico-azijn en kruid de asperges met peper, zout en 1 theelepel honing. Roer de gedroogde tomaten erdoor en laat alles afkoelen.
  6. Verdeel de rucola over de borden. Verdeel hierover de asperges. Verkruimel de geitenkaas en verdeel die over de asperges. Garneer met de geroosterde walnoten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Kaas Groente Aspergesalade