Cake met mascarpone en aardbeien

Cake met mascarpone en aardbeien

Smulweb imageSmulweb

Deze cake met mascarpone is perfect voor de zomer. Heerlijk zacht en fris dankzij de aardbeien en mascarpone. Een lekkere zoete traktatie waar iedereen van zal genieten.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 120 g Slimpie Bosvruchten Siroop

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Cake met mascarpone en aardbeien op tafel.

  1. Mix de slagroom met het zakje vanillesuiker in een kom totdat het een goed stevig beslag is. Voeg hierbij de mascarpone en roer het goed door of mix het nog een keer extra zodat alle klontjes eruit zijn. Schenk daarbij 6 eetlepels aardbeiensiroop en roer het nog een keer goed door.
  2. Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze in plakjes. Snijd de cake in dunne plakken en leg ze in een schaal. Druk de plakken stevig aan, zodat de zijkanten en bodem bedekt zijn met de cake. Schenk 2 eetlepels aardbeiensiroop over de cake en smeer het met een spatel of lepel uit.
  3. Leg de bodem vol met plakjes aardbei en lepel hierop de helft van het mengsel. Leg daarop weer plakjes aardbei en daarop de andere helft van het mengsel.
  4. Doe het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter en laat het op hoog vuur een beetje bruin worden. Strooi het over het mengsel en strooi er als laatste wat poedersuiker over.
  5. Geef er nog wat slagroom bij of een bolletje ijs.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Desserts Fruit Cake Aardbeien