Berliner bollen

Berliner bollen

Smulweb imageSmulweb

Met deze Berlinerbollen maak je een vliegende start in de ochtend! Het deegachtige beslag is gevuld met een heerlijke jam die door het kuiltje in de bol goed tot z'n recht komt!

45 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Berliner bollen op tafel.

  1. Zeef de bloem in een kom en voeg het zout toe. Los de gist op in de melk en roer er een eetlepel suiker door. Laat de gist ca. 20 minuten staan. Zodra er belletjes te zien zijn kan de gist worden gebruikt.
  2. Voeg eerst de gist toe aan de bloem en vervolgens de gesmolten boter. Meng door elkaar. Voeg de rest van de suiker toe en één voor één de eieren. Mix tot een dik deegachtig beslag en laat dit afgedekt een uur rijzen.
  3. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het deeg hierop uit tot een plak van 1 cm dik. Steek er een gelijk aantal rondjes met een middellijn van ca. 8 cm uit. Bestrijk de randen met losgeklopt eiwit. Druk in de helft van de rondjes een kuiltje. Schep een beetje jam in het kuiltje. Dek de gevulde rondjes toe met de overgebleven rondjes en druk de met eiwit ingesmeerde kanten op elkaar. Dek de bollen af en laat ze een half uur rijzen.
  4. Verhit de olie tot 160ºC. Bak enkele Berliner bollen tegelijk in de hete olie in ongeveer 10 minuten gaar. Draai ze tijdens het bakken af en toe om. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  5. Bestrooi de afgekoelde Berliner bollen met een mengsel van rietsuiker en kaneelpoeder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken