Fryske sukerbole

Fryske sukerbole

Smulweb imageSmulweb

Fryske sukerbole: Zacht en plakkerig deeg met een vleug vanille en gember gevuld met parelsuiker en kaneel. Bak tot het gebronsd is en bestrijk met losgeklopte ei of room, de perfecte lekkernij met koffietijd.

60 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Kandijsuiker

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Fryske sukerbole op tafel.

  1. Verwarm de melk op (handwarm, zeker niet te heet). Los daarin de vanillesuiker, zout, gembersiroop en gist op. Voeg de ei en roomboter toe en meng alles goed door elkaar.
  2. Voeg alle bloem in één keer toe en kneed zacht en enigszins plakkerig deeg.
  3. Bedek het deeg met een schone theedoek en laat het rijzen tot het verdubbeld is.
  4. Rol het deeg uit tot een langwerpige rechthoek op een licht bebloemd aanrecht. Bestrooi het met parelsuiker en kaneel en druk de suiker lichtjes in het deeg.
  5. Rol het deeg stevig op en plaats het in een beboterde en suikerbestrooide brood- of cakevorm. Laat het deeg nog even rijzen.
  6. Bestrijk het deeg met losgeklopte ei of room naar wens en bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 40-50 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Thee