Goddelijk lekkere taart uit t griezelboek van roald dahl

Goddelijk lekkere taart uit t griezelboek van roald dahl

Smulweb imageSmulweb

Een chocoladetaart gemaakt zoals in het griezelboek van Roald Dahl met een dunne korst bovenop. Het geheim van de taart zit hem in de zorgvuldige menging van het eiwit en het chocolademengsel en de toevoeging van creme fraiche aan het glazuur. De cake wordt omgekeerd voordat het glazuur kan worden aangebracht.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Goddelijk lekkere taart uit t griezelboek van roald dahl op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden C. Vet de springvorm in en bekleed hem met vetvrij papier.
  2. Smelt de chocolade in een kom boven een pan met kokend water of even in de magnetron. Roer de boter erdoor tot hij gesmolten is.
  3. Roer het meel, de suiker en de losgeklopte eidooiers erdoor. Klop het eiwit stijf.
  4. Schep voorzichtig de HELFT van het eiwit door het chocolademengsel tot het goed gemengd is. Schep de REST van het eiwit erdoor en stort daarna de massa in de cakevorm. Bak de cake ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Bovenop zal een dunne korst ontstaan!
  5. Laat de cake afkoelen op een rooster tot hij koud genoeg is om vast te pakken. Haal hem uit de vorm en verwijder het vetvrije papier.
  6. Smelt de chocolade met de creme fraiche in een kom bovenop een pan zacht kokend water. Af en toe roeren tot alles gesmolten en vermengd is. Laat het mengsel een beetje afkoelen.
  7. De cake heeft de neiging in het midden een beetje in te zakken, dus zet hem ondersteboven voordat je het glazuur aanbrengt. Spatel zorgvuldig met een glaceermes het chocoladeglazuur over de HELE cake.
  8. Laat de cake op een koele plaats opstijven. Let wel op: de koelkast is te koud en te vochtig! Een half uur moet voldoende zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Linzen Dahl