Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Chocoladetaart met frambozen op tafel.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de springvorm goed in. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg beetje bij beetje de chocolade toe en blijf roeren tot het een gladde massa is.
- Mix in een beslagkom de basterdsuiker, eieren en een snufje zout tot een egale massa. Roer de chocolade boter erdoorheen met een lepel.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe, zeef deze boven de beslagkom en mix het beslag tot een gladde massa.
- Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in 35 minuten gaar.
- Laat de taart afkoelen in de springvorm om inzakken te voorkomen. Smelt het zakje chocoladeglazuur in een pannetje met heet water gedurende 10 minuten.
- Strijk het glazuur uit over de taart en eventueel de zijkanten. Garneer de taart met frambozen en eetbare pareltjes of vul de taart doormidden met frambozen.