Chocoladetaart met frambozen

Chocoladetaart met frambozen

Smulweb imageSmulweb

Een luchtige chocoladetaart met verse frambozen als topping! Brokkel de taart af voor een heerlijk dessert, of eet een stukje bij de koffie. Bak de taart in 35 minuten gaar en garneer hem af met de kleurrijke frambozen.

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Chocoladetaart met frambozen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet de springvorm goed in. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg beetje bij beetje de chocolade toe en blijf roeren tot het een gladde massa is.
  3. Mix in een beslagkom de basterdsuiker, eieren en een snufje zout tot een egale massa. Roer de chocolade boter erdoorheen met een lepel.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe, zeef deze boven de beslagkom en mix het beslag tot een gladde massa.
  5. Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in 35 minuten gaar.
  6. Laat de taart afkoelen in de springvorm om inzakken te voorkomen. Smelt het zakje chocoladeglazuur in een pannetje met heet water gedurende 10 minuten.
  7. Strijk het glazuur uit over de taart en eventueel de zijkanten. Garneer de taart met frambozen en eetbare pareltjes of vul de taart doormidden met frambozen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Taart Frambozen Chocolade taart