Saag panir (kruidige indiase spinazie met kaas)

Saag panir (kruidige indiase spinazie met kaas)

Smulweb imageSmulweb

Ontdek de heerlijke smaken van India met saag panir: kruidige spinazie met kaas blokjes. Komijnzaadjes, gember, en garam masala geven deze vegetarische curry gerecht extra smaak die een echte India fan zal waarderen. Serveer met basmatirijst voor een compleet maaltijd.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 450 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Saag panir (kruidige indiase spinazie met kaas) op tafel.

  1. Ontdooi de spinazie.
  2. Snipper de ui. Hak of pers de knoflook fijn. Als je verse gember gebruikt: schil de gember en snijd hem in dunne reepjes.
  3. Snijd de panir in blokjes van ongeveer 1x1x2 cm. Verhit in een koekenpan een scheut olie en bak de panir lichtbruin. Zet de panir weg tot de spinazie klaar is.
  4. Verhit in een hapjespan nog een scheut olie. Voeg de komijnzaadjes toe en laat ze kort bakken. Zodra ze beginnen te geuren de ui toevoegen en goed doorroeren. Laat de ui in ongeveer 5 minuten zacht worden.
  5. Voeg dan de knoflook, sambal, gember, garam masala en koriander toe. Roer goed door, laat een minuutje fruiten en voeg dan de spinazie toe. Meng alles goed door elkaar en laat de spinazie in ongeveer 3 minuten door en door heet worden.
  6. Voeg dan de panir toe en roer tot slot de room erdoor. Laat alles een minuutje doorwarmen, breng indien nodig op smaak met een klein beetje citroensap en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kaas Spinazie