- 60 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde pasta met geitenkaas en rucola-walnotenpesto op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de walnoten in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten.
- Doe ongeveer 2/3 van de walnoten in een keukenmachine. Voeg hieraan de helft van de rucola toe, de basilicum, oude kaas, knoflook en de geraspte schil van een halve citroen. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en hak alles fijn. Voeg olijfolie toe tot het een smeuïge pasta is. Breng op smaak met peper en zout en eventueel extra citroensap.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de borden op met de rest van de rucola en jonge bladsla.
- Snij de rauwe ham in korte reepjes van ongeveer 2cm breed. Als de pasta klaar is, giet deze dan af en meng de pesto door de pasta.
- Verdeel de pasta over de sla op de borden en verdeel hier vervolgens de rauwe ham over. Verkruimel de geitenkaas en de rest van de walnoten over de pasta.
- Muntblaadjes opstapelen, oprollen en in kleine reepjes snijden. Verdeel deze tenslotte over de pasta.