Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Perziken-yoghurttaart met cantuccini op tafel.
- Vet bodem en zijkanten van de springvorm in met wat olie.
- Smelt boter. Doe cantuccini in een diepvrieszak en sluit de zak. Druk cantuccini fijn met een deegroller. Roer koekkruimels door de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet de vorm ongeveer 45 minuten in de koelkast.
- Week gelatine in koud water. Haal 3 perzikhelften uit het blik en snijd ze klein. Houd 1 perzikhelft uit het blik apart voor de garnering. Pureer de rest van de perziken met het sap. Roer perzikpuree, yoghurt, suiker en vanillesuiker door elkaar. Los de gelatine op een lage warmtebron op en roer eerst 3 eetlepels van de perzikcrème door de opgeloste gelatine. Roer daarna de gelatinemassa door de rest van de crème. Zet het mengsel ongeveer 15 minuten koud weg tot de massa stijver begint te worden.
- Klop slagroom stijf en roer eerst de slagroom, dan de perzikstukjes door de perzikcrème. Strijk perziken-crème over de cantuccini-bodem en zet minstens 13 uur koud weg. Rooster amandelen in een droge koekenpan lichtbruin en laat afkoelen. Garneer de taart met de overgebleven perzikhelft en geroosterde amandelen.