Mascarpone-streuselkuchen ( mascarpone-kruimeltaart )

Mascarpone-streuselkuchen ( mascarpone-kruimeltaart )

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke mascarpone-kruimeltaart is een aanrader. Een krokante bodem, een romige mascarpone room met friszoete frambozenjam. Perfect bij de koffie of als dessert.

45 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Mascarpone-streuselkuchen ( mascarpone-kruimeltaart ) op tafel.

  1. Vet de springvorm (26 cm) in en bestrooi met bloem of paneermeel.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 175 graden).
  3. Smelt 150 gram boter.
  4. Roer bloem, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en zout door elkaar.
  5. Mix gesmolten boter er in een dunne straal doorheen.
  6. Maak vervolgens met je handen kruimels van het mengsel.
  7. Roer voor de vulling 100 gram zachte boter, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en een mespunt zout door elkaar tot een crème. Roer de eieren één voor één erdoorheen. Roer de kwark, mascarpone en griesmeel erdoorheen.
  8. Verdeel de helft van de kruimels op de bodem van de vorm. Druk ze iets aan en verdeel wat tegen de rand. Verdeel de frambozenjam over de bodem.
  9. Verdeel de kwark-mascarpone-massa eroverheen.
  10. Verdeel het resterende kruimelmengsel over de kwark-massa.
  11. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 1 uur.
  12. Laat de taart minstens 5 uur afkoelen in de vorm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart