Stoofpot van rundvlees uit sussex (ook voor de slowcooker)

Stoofpot van rundvlees uit sussex (ook voor de slowcooker)

Smulweb badgeSmulweb

Geniet van deze smaakvolle Stoofpot van rundvlees uit Sussex. Sudderen is het toverwoord. Vanwege het lange stoven is het vlees lekker mals geworden en de jus heeft de smaak van rundvlees en bier volledig opgenomen.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Bockbier

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stoofpot van rundvlees uit sussex (ook voor de slowcooker) op tafel.

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout en wrijf het aan beide zijden dun in met bloem.
  2. Leg het vlees in een stoofpot of ovenschaal met deksel of in de Slowcooker.
  3. Pel de ui en snijd deze in grove ringen. Voeg de ui toe aan de stoofpot.
  4. Giet de port, het bier en de azijn over het vlees. Leg een stuk dubbelgevouwen bakpapier op de stoofpot en leg hier het deksel op.
  5. Zet de stoofpot in een lauwwarme oven van 140 graden en laat het vlees 3 uur stoven tot het helemaal gaar is. Als je een slowcooker gebruikt, zet deze dan op low en laat het vlees ongeveer 6 uur in de cooker stoven.
  6. Voeg eventueel een lepeltje honing of suiker toe als de jus te zuur is.
  7. Serveer het vlees met de heerlijk dikke en bruine jus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees