Zoetzure kip

Zoetzure kip

Smulweb imageSmulweb

Zoetzure kip, een smaaksensatie. Gemarineerd in ketjap, met frisse ananassap en een scheutje azijn. Met sperziebonen en ananas. De kip kun je serveren met witte rijst.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zoetzure kip op tafel.

  1. Pers de knoflook. Snijd de uien in partjes. Haal de sperziebonen af en halveer ze. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Snij de ananas in blokjes.
  2. Bak de drumsticks in de bakboter rondom goudbruin.
  3. Fruit de ui met knoflook 3-5 minuten mee.
  4. Voeg de ketjap, ketchup, azijn en het ananassap toe aan de kip en laat deze afgedekt ca. 25 minuten garen.
  5. Kook intussen de rijst volgens de bereidingsaanwijzing in 8 minuten gaar en giet deze af.
  6. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
  7. Schep de sperziebonen en ananas door de zoetzure kip. Serveer met de rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte