Romertopf spiesjes met poestagroente

Romertopf spiesjes met poestagroente

Smulweb imageSmulweb

Deze bijzondere spiesjes worden in de Römertopf gemaakt met ui, knoflook, paprika en tomaat. Daarop komen blokjes worst, spek en augurk. De spiesjes worden bestreken met olijfolie en paprikapoeder. De spiesjes worden gare gestoofd in de Römertopf in de oven. Het resultaat is overheerlijk!

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romertopf spiesjes met poestagroente op tafel.

  1. Week de Römertopf 15 minuten in koud water.
  2. Vermeng de ui, knoflook en paprika met paprikapoeder, 1 el olijfolie en eventueel peper en zout. Doe dit in de geweekte Römertopf.
  3. Snijd de worst, het spek en de augurk in stukjes. Rijg dit om en om met de tomaatpartjes aan 4 kleine spiesjes. Leg deze op de groente.
  4. Meng 1 el olijfolie met wat paprikapoeder en bestrijk hier de spiesjes mee.
  5. Zet de Römertopf met deksel in een KOUDE oven en laat het gerecht op 200 graden in ongeveer 75 minuten gaar worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen