Aardbeienijs met creme fraiche

Aardbeienijs met creme fraiche

Smulweb imageSmulweb

Met dit aardbeienijs met crème fraîche maak je het perfecte dessert. Het ijs krijgt door de stukjes aardbei een lekkere textuur en de crème fraîche zorgt voor een romige smaak. Serveer met aardbeien en slagroom.

15 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardbeienijs met creme fraiche op tafel.

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  2. Draai de aardbeien met de suiker in de keukenmachine tot een grove puree. Er mogen nog stukjes inzitten hierdoor krijgt het ijs meer textuur.
  3. Schep de crème fraîche in een mengkom en schep de aardbeienpuree hierdoor. Doe in de ijsmachine en draai tot ijs.
  4. Zet de kom 90 minuten in de vriezer. Neem uit de vriezer en schep goed door zodat de ijskristallen breken. Zet 60 minuten terug in de vriezer en roer daarna weer goed door.
  5. Schep het ijs in een plastic diepvriesdoos en bewaar tot gebruik in de vriezer.
  6. Zet voor het serveren de diepvriesdoos 20 minuten in de koelkast zodat er mooie bolletjes van geschept kunnen worden.
  7. Serveer in een hoorntje of op een bordje met wat aardbeien en slagroom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel