Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardbeienijs met creme fraiche op tafel.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Draai de aardbeien met de suiker in de keukenmachine tot een grove puree. Er mogen nog stukjes inzitten hierdoor krijgt het ijs meer textuur.
- Schep de crème fraîche in een mengkom en schep de aardbeienpuree hierdoor. Doe in de ijsmachine en draai tot ijs.
- Zet de kom 90 minuten in de vriezer. Neem uit de vriezer en schep goed door zodat de ijskristallen breken. Zet 60 minuten terug in de vriezer en roer daarna weer goed door.
- Schep het ijs in een plastic diepvriesdoos en bewaar tot gebruik in de vriezer.
- Zet voor het serveren de diepvriesdoos 20 minuten in de koelkast zodat er mooie bolletjes van geschept kunnen worden.
- Serveer in een hoorntje of op een bordje met wat aardbeien en slagroom.