Noordzeekrab in bouillon

Noordzeekrab in bouillon

Smulweb imageSmulweb

Neem een duik in de smaken van de zee met dit recept voor Noordzeekrab in bouillon. Deze simpele bereiding benadrukt de natuurlijke zoetheid van de krab, zachtjes gekookt in een geurige bouillon. Een luxe maaltijd, die je niet snel vergeet.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Krab in water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Noordzeekrab in bouillon op tafel.

  1. Maak de bouillon door in een soeppan 1 liter water met de in stukken gesneden groenten, het laurierblaadje en de peperkorrels 15 minuten te laten trekken.
  2. Poets de krabben of krabpoten goed onder stromend water met een borsteltje af. Doe de krab in de bouillon en breng zachtjes aan de kook.
  3. Wanneer het water kookt stel je de kooktijd in op 10 minuten. Haal de krabpoten uit de bouillon en laat de bouillon zachtjes op het vuur staan tot het voldoende smaak heeft opgenomen.
  4. Haal voorzichtig het krabvlees uit de schaal en vang op in een bakje. Serveer de Noordzeekrab in bouillon als soep of gebruik het voor een ander gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep