Panini prosciutto mozzarella tomaat

Panini prosciutto mozzarella tomaat

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke panini belegd met proscuitto, mozzarella, tomaat, rucola en basilicum. De panini wordt besprenkelt met een zelfgemaakte dressing van olijfolie, azijn en knoflook en daarna gegrild tot het brood goudbruin is en de kaas gesmolten is. Heerlijk voor op de BBQ.

10 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 12 takjes Basilicum (takje)
  • 5 g Rucolacress

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Panini prosciutto mozzarella tomaat op tafel.

  1. Meng een flinke scheut olijfolie met azijn en geperste knoflook in een kom, breng op smaak met zout en peper.
  2. Leg de prosciutto, mozzarella, tomaat, rucola en basilicum bovenop elkaar op het brood. Besprenkel met de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  3. Dek af met de bovenkant van het brood en snijd in vier gelijke boterhammen.
  4. Gril de boterhammen op een bbq of in de grillpan (een koekenpan kan ook) tot het brood goudbruin is en de kaas enigszins gesmolten is. Druk de sandwich in de pan van tijd tot tijd een beetje plat met een spatel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Panini Panini mozerella