Indiase kip kerrie

Indiase kip kerrie

Smulweb imageSmulweb

Deze Indiase kip kerrie is een feestje op je bord. Marineer de kip in yoghurt en kruiden voor extra veel smaak. Serveer met rijst en vers naanbrood.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Indiase kip kerrie op tafel.

  1. Maal knoflook en gember in een keukenmachine met een beetje water tot pasta. Je kunt het ook fijn snijden met een koksmes.
  2. Meng de helft van de knoflook-gember pasta door yoghurt en marineer de kip voor 2 uur in de yoghurt marinade.
  3. Verhit olie in een pan en voeg uien eraan toe.
  4. Bak de uien op hoog vuur tot ze beginnen te bruinen en draai het vuur dan naar middelhoog.
  5. Voeg de overige knoflook-gemberpasta toe aan de uien en bak verder tot het begint te karamelliseren.
  6. Meng de kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder, cayenne en 1 theelepel garam masala met 3 eetlepels water.
  7. Voeg de specerijenpasta toe aan de uien en bak verder tot de olie begint los te laten van de uien. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  8. Voeg de tomaten toe aan het uienmengsel en bak totdat de tomaten beginnen op te breken.
  9. Voeg de stukken kip met marinade toe aan het uien- en specerijenmengsel en bak de kip aan alle kanten tot alle kippendelen goed bedekt zijn met het uienmengsel.
  10. Stoof de kip op lage hitte met de deksel op de pan tot deze gaar is.
  11. Voeg nu de volle theelepel garam masala toe aan de kip en meng goed door.
  12. Meng wat verse korianderbladeren door de kip.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte