Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Indiase kip kerrie op tafel.
- Maal knoflook en gember in een keukenmachine met een beetje water tot pasta. Je kunt het ook fijn snijden met een koksmes.
- Meng de helft van de knoflook-gember pasta door yoghurt en marineer de kip voor 2 uur in de yoghurt marinade.
- Verhit olie in een pan en voeg uien eraan toe.
- Bak de uien op hoog vuur tot ze beginnen te bruinen en draai het vuur dan naar middelhoog.
- Voeg de overige knoflook-gemberpasta toe aan de uien en bak verder tot het begint te karamelliseren.
- Meng de kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder, cayenne en 1 theelepel garam masala met 3 eetlepels water.
- Voeg de specerijenpasta toe aan de uien en bak verder tot de olie begint los te laten van de uien. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Voeg de tomaten toe aan het uienmengsel en bak totdat de tomaten beginnen op te breken.
- Voeg de stukken kip met marinade toe aan het uien- en specerijenmengsel en bak de kip aan alle kanten tot alle kippendelen goed bedekt zijn met het uienmengsel.
- Stoof de kip op lage hitte met de deksel op de pan tot deze gaar is.
- Voeg nu de volle theelepel garam masala toe aan de kip en meng goed door.
- Meng wat verse korianderbladeren door de kip.