Aubergine plakken uit de oven met knoflook en tomaten

Aubergine plakken uit de oven met knoflook en tomaten

Smulweb imageSmulweb

Aubergine, knoflook en tomaten, slechts een paar van de ingrediënten in dit smakelijke gerecht. Gegrilde aubergine en een heerlijke tomatensaus met basilicum. Geniet van deze heerlijke aubergine plakken uit de oven met knoflook en tomaten.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aubergine plakken uit de oven met knoflook en tomaten op tafel.

  1. Verhit een grillpan. Snijd de aubergine in 12 plakken van 1 cm dikte. Bestrijk ze aan beide kanten met olie en bestrooi met zout en peper.
  2. Gril steeds enkele plakken tegelijk in circa 5 minuten aan elke kant gaar. Leg ze op een schaal en gril ook de overige plakken.
  3. Verhit intussen de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de tomaten en zout en peper toe en smoor ze zachtjes in circa 10 minuten gaar. Proef of ze goed gekruid zijn en meng het basilicum erdoor.
  4. Leg de plakken aubergine op een schaal. Zet op elk een lepel tomatenmengsel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aubergine Aubergine uit de oven