Warmgerookte zalm met mosterd-dillesaus

Warmgerookte zalm met mosterd-dillesaus

Smulweb imageSmulweb

Met deze warmgerookte zalm en mosterd-dillesaus waan je jezelf al snel in Scandinavië. Peper, zout, suiker, citroenschil en heel dillezaad voor de marinade. Nog een warme rookbehandeling en klaar is kees!

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Warmgerookte zalm met mosterd-dillesaus op tafel.

  1. Meng het zeezout met de basterdsuiker, dillegroen, citroenschilletjes en gekneusde witte peperkorrels. Wrijf de zalmfilets goed met dit mengsel in en leg ze in een glazen schaal, afgedekt met plasticfolie, gedurende 40 minuten in de koelkast.
  2. Spoel de vis daarna goed af onder koud stromend water, dep de vis droog en laat nog twee uur goed nadrogen.
  3. Leg op de bodem van het rookapparaat een velletje aluminiumfolie en strooi daarop 1 volle eetlepel houtmot. Zet daarop de lekschaal, ook bedekt met aluminiumfolie (dit vergemakkelijkt het schoonmaken). Zet daarop het rooster, ingevet met wat olie. Leg daarop de zalm, met de mooie kant naar boven. Sluit goed af.
  4. Zet het oventje op de brander of op een gaspit die niet te hoog staat en rook de zalm gedurende een half uur tot drie kwartier, afhankelijk van de dikte van de filets.
  5. Open het oventje onder de werkende afzuigkap of buiten, i.v.m. de rook, wanneer de vis klaar is.
eet smakelijk