Spaanse amandeltaart

Spaanse amandeltaart

Smulweb imageSmulweb

Met deze Spaanse amandeltaart tover je een smakelijk dessert op tafel. Bedekt met een laag van citroen, amandel, kaneel en suiker is het een echte verwennerij. Doe jezelf een plezier en probeer deze taart eens uit!

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Spaanse amandeltaart op tafel.

  1. Kneed bloem, snufje zout, 100 g boter in stukjes, een ei en 1 el water tot een samenhangend deeg. Laat ca. 30 min. afgedekt rusten in de koelkast.
  2. Bedek de bodem van de springvorm met 2/3 van het deeg. Gebruik de rest van het deeg om de vormrand te bekleden (3-4 cm hoog). Prik enkele gaatjes in de bodem.
  3. Klop 4 eieren en suiker 6-8 min. schuimig. Voeg de kaneel, citroen en amandel toe. Giet het mengsel in de taartvorm.
  4. Bak 35-40 min. op 150C. Bestrooi met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Kruiden