Madeleines(cakejeshartig taartje) met ham en kaas als amuse

Madeleines(cakejeshartig taartje) met ham en kaas als amuse

Smulweb imageSmulweb

Hartige cakejes met ham en kaas, een heerlijke amuse om je gasten te trakteren. Deze madeleines maak je in een handomdraai en zijn een gegarandeerd succes bij elke borrel of feestje.

15 min bereiden

borrel

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Madeleines(cakejeshartig taartje) met ham en kaas als amuse op tafel.

  1. Verwarm de oven op 210 graden.
  2. Zeef de bloem en het gist. Giet de eidooiers in een kuiltje in het midden van de bloem en bewaar het eiwit in een andere kom.
  3. Meng de bloem en de eierdooiers. Klop het eiwit schuimig. Voeg het eiwit voorzichtig toe aan het ei-bloemmengsel.
  4. Voeg de olie toe en klop met een garde. Voeg de geraspte kaas en de nootmuskaat toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Snijd het vet van de ham. Snijd de plak ham in kleine blokjes en roer ze voorzichtig door het beslag.
  6. Doe een el beslag in elke uitholling van een (liefst) siliconen bakvorm. Bak de cakejes 5 minuten draai de oventemperatuur terug naar 180 graden en bak ze nog 5 minuten. De madeleines moeten licht goudbruin zijn, maar laat ze niet te lang in de oven, want dan drogen ze uit.
  7. Laat de madeleines afkoelen op een rooster en serveer ze lauw of op kamertemperatuur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kaas Amuses