- 2 el Geraspte kaas Parmezaanse
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Madeleines(cakejeshartig taartje) met ham en kaas als amuse op tafel.
- Verwarm de oven op 210 graden.
- Zeef de bloem en het gist. Giet de eidooiers in een kuiltje in het midden van de bloem en bewaar het eiwit in een andere kom.
- Meng de bloem en de eierdooiers. Klop het eiwit schuimig. Voeg het eiwit voorzichtig toe aan het ei-bloemmengsel.
- Voeg de olie toe en klop met een garde. Voeg de geraspte kaas en de nootmuskaat toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd het vet van de ham. Snijd de plak ham in kleine blokjes en roer ze voorzichtig door het beslag.
- Doe een el beslag in elke uitholling van een (liefst) siliconen bakvorm. Bak de cakejes 5 minuten draai de oventemperatuur terug naar 180 graden en bak ze nog 5 minuten. De madeleines moeten licht goudbruin zijn, maar laat ze niet te lang in de oven, want dan drogen ze uit.
- Laat de madeleines afkoelen op een rooster en serveer ze lauw of op kamertemperatuur.