- 4000 g Venusschelp
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Asperges met coquilles op tafel.
- Begin de bereiding van dit voorgerecht met het schillen van de asperges. Verwijder daarna de houtachtige uiteinden en snijd de asperges schuin af in stukken van ongeveer 5 tot 6 centimeter.
- Verhit vervolgens wat boter in een wok en roerbak de aspergestukken met een snufje kerrie en peper en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes en besprenkel de plakjes met een beetje citroensap.
- Verhit vervolgens in een pan wat olijfolie en bak hierin de coquilles gaar in ongeveer 20 seconden per kant.
- Bak daarna de champignonplakjes enkele minuten op hoog vuur.
- Neem vervolgens vier borden en leg op elk bord een grote schelp. Verdeel de asperges over de schelpen en verdeel daarna de gebakken champignons erover.
- Leg vervolgens op elke schelp een coquille en garneer dit voorgerecht met wat vers gehakte bieslook.