Asperges met coquilles

Asperges met coquilles

Smulweb imageSmulweb

Een klassieker voor het aspergeseizoen, Asperges met coquilles. Combineer de smaken van de zee en het land op je bord met malse coquilles op een bedje van knapperige asperges, gekruid met kerrie.

25 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4000 g Venusschelp

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Asperges met coquilles op tafel.

  1. Begin de bereiding van dit voorgerecht met het schillen van de asperges. Verwijder daarna de houtachtige uiteinden en snijd de asperges schuin af in stukken van ongeveer 5 tot 6 centimeter.
  2. Verhit vervolgens wat boter in een wok en roerbak de aspergestukken met een snufje kerrie en peper en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  3. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en besprenkel de plakjes met een beetje citroensap.
  4. Verhit vervolgens in een pan wat olijfolie en bak hierin de coquilles gaar in ongeveer 20 seconden per kant.
  5. Bak daarna de champignonplakjes enkele minuten op hoog vuur.
  6. Neem vervolgens vier borden en leg op elk bord een grote schelp. Verdeel de asperges over de schelpen en verdeel daarna de gebakken champignons erover.
  7. Leg vervolgens op elke schelp een coquille en garneer dit voorgerecht met wat vers gehakte bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges