Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegratineerde witlof met hazelnoten en ricotta op tafel.
- Week rozijnen 10 minuten in lauw water. Giet daarna af en dep droog. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Breng witlof met wat zout aan de kook in een laagje water. Laat 8 minuten met deksel op de pan koken. Giet af en laat goed uitlekken.
- Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Bak ui met knoflook op laag vuur in olijfolie gedurende 3 minuten in een koekenpan.
- Klop in een ruime schaal het ei los. Voeg ricotta, rozijnen, hazelnoten en het uimengsel toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en meng alles door elkaar.
- Leg de witlofstronkjes met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Verdeel het ricottamengsel eroverheen en zet het geheel onder de grill. Laat het in 6-8 minuten bruin en heet worden.
- Verdeel de witlof over 4 borden en serveer met gebakken aardappeltjes.